Kiélezett csatában maradt alul a Szolnoki Dózsa

Megosztás

Száguldó Vasast igyekezett lefékezni a Szolnoki Dózsa, amely a fővárosban javíthatott azután, hogy a BVSC ellen elveszítette bajnoki veretlenségét. Nem mintha könnyű dolguk lett volna a Tisza-partiaknak, elvégre Szlobodan Nikics együttese ragyogó formába lendült, egy hete az Eurokupában nyolc góllal verte meg a Honvédot, és a bajnokságban is hibátlan – igaz, az első öt fordulóban nem játszott rangadót. Szombat délután viszont már igen, ennek megfelelően

fokozott várakozás előzte meg a találkozót, amelyre a hazai drukkerek mellett Szolnokról, sőt még Németországból is érkeztek nézők – utóbbiak hazánkban edzőtáborozó korosztályos vízilabdázók voltak, akik bizonyára sokat tanultak a látottakból.

A Vasas ugyanis befűzte az oktatófilmet, az első negyedben talán még jobban is játszott, mint a Honvéd otthonában, pedig azt a teljesítményt igencsak nehéz felülmúlni. A hazaiak lendületesen, sok mozgással vízilabdáztak, Burián Gergely szokásához híven rendszerint megnyerte az úszóversenyt, és előbb Sélley-Rauscher Domonkost szolgálta ki, majd maga fejezte be góllal a támadást. Miután Lakatos Soma „lemásolta” Sztrahinja Rasovics kapufás gólját, Hangay Zoltán nem várt tovább az időkéréssel, de csapata a következő fórból kétszer is csak a kapufát találta el, míg a túloldalon Batizi Benedek három szolnoki között találta meg a rést…

A Dózsa edzője 6–1-es hátrányban is űzte, hajtotta játékosait, akik megfogadták az intelmeket. A második negyedre összeálltak a blokkok, egyre jobban fogták a szorost a vendégek, és miután sorozatban négyet lőttek, újra meccs volt a Komjádiban! A Vasas újra elmehetett volna hárommal, ehelyett Vismeg Zsombor ismét visszahozta egyre a Szolnokot, csakhogy a nagyszünetig hátralévő néhány másodperc elég volt Konarik Ákosnak, hogy hét méterről hatalmas gólt lőjön – miközben Szlobodan Nikics elégedetten tapsolt, Hangay Zoltán csak széttárta a kezét.

Nagyon nem volt mindegy, melyik csapat talál be először a második félidőben, kapusbravúrok és kihagyott ziccerek után fórból növelte előnyét a Vasas. Ionescu Erik megúszásból több mint ötperces szolnoki gólcsendet tört meg, a záró szakaszban pedig Szeghalmi Zsombor villant kétszer a rosszkéz-oldalról, ám mindkétszer azonnal válaszolt a házigazda. Az utolsó négy percre Mizsei Márton váltotta Lévai Mártont, a fővárosiak kettős emberhátrányt is kivédekeztek, és miután a túloldalon Nikola Dedovics lövésébe csak belekapni tudott Bányai Márk, nem maradt esélye a Szolnoknak a pontszerzésre.

Az egyébként jól védő Bányai dühében nagyot bokszolt a labdába, a Vasas végig vezetve 14–13-ra megnyerte a rangadót, de a második negyedtől mutatott játékért a vendégeket elkísérő szurkolók is okkal tapsolhattak.

Vasas–Szolnoki Dózsa Praktiker 14–13 (6–2, 3–5, 2–2, 3–4)

Komjádi uszoda, 300 néző. Vezette: Kovács Cs. T., Csanádi Zs.
VASAS: Lévai – Rasovics 2, SÉLLEY-RAUSCHER 2, KONARIK 2, Batizi 1, Dedovics 1, Burián 2. Csere: Mizsei (kapus), Bátori, BEDŐ 2, Randjelovics, LAKATOS 2, Dala, Tasi. Edző: Szlobodan Nikics
SZOLNOK: Bányai – IONESCU 2, Pásztor 2, Vismeg 1, ÁGH 2, Jansik D. 1, Kovács G. 1. Csere: Pető, SZEGHALMI 3, Schmölcz 1, Vámosi, Böröczky, Simon D. Edző: Hangay Zoltán

Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 12/7
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Vámosi (22. p.), Batizi (25. p.), Dala D. (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Randjelovics (28. p.)

További eredmények: FTC–Szeged, 19–10, KSI–BVSC-Zugló 7–18, OSC Újbuda–Miskolci VLC 14–8, Kaposvári VK–PVSK 12–12, Szentes–UVSE 8–9, Bp. Honvéd–ZF-Eger 9–5.

Az állás: 1. FTC 18 pont, 2. OSC 18, 3. Vasas 18, 4. BVSC 18, 5. Bp. Honvéd 14, 6. Szolnoki Dózsa Praktiker 12, 7. Kaposvár 7, 8. Szentes 6, 9. Miskolc 3, 10. Eger 3, 11. UVSE 3, 12. PVSK 1, 13. Szeged 0, 14. KSI 0 pont.

Forrás: nso.hu
Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek